top of page
Obrázek autoraalexandrakropp

Hledá se příkladná Modelka Blogerka!


Srdečné pozdravy pro příkladné Blogerky

Už jsem pochopila, proč jsem tak dlouho váhala a odkládala vlastní sebeprezentaci veřejně. Ukazovat se a předvádět, jak vypadám, co mám a na co mám, prostě není moje přirozená nátura. Jsem z generace předsametové revoluce, která se zrodila v bídě socialistické utopie, kdy všichni měli stejně a nikdo nikomu nekoukal do talíře. Z čehož vyplývá neskonalá vděčnost, za to, na jaké úrovni si žijeme nyní.


Ovšem doby se změnily a pokrok kapitalismu nezastavíme, stejně jako mentální vývoj mladších ročníků. Na Facebooku a Instagramu se prezentují vystajlované šmoulinky, které kdyby nedržely v ruce kabelku nejprestiznější značky a plastový kelímek s brčkem od Starbucksu, tak by nebyly cool.

Ví ty načančané princezny něco o ekologii a továrnách značkových věcí, které vyrábějí v nelidských podmínkách ještě nedospělé děti? Jak je vidno, zamořené prostředí, chudoba a hladomor světa jim jsou naprosto ukradené. Vůbec jim není stydno, cudnost či prachobyčejná skromnost jsou kategorie pro ně naprosto neznámé.

A jak velké uspokojení mají novodobé virtuální prostitutky, když se fotí za květiny či jídlo v restaraci? A propó, ty jejich talíře a snídaňové porce pro dvě osoby by nakrmily nejednu masajskou vesnici v Africe, a aby byly ještě zajímavější, tak si na každé druhé fotce olizují hlavy se svým stejně nafintěným protějškem.

Kdybych trpěla depresemi, tak mě polije smrtelná úzkost z vědomí, v jakém zvrhlém světě to žijeme..

Jaké mají životní hodnoty, priority a osobní cíle?


Nechápu nic, toto je prestiž, vizitka novodobé kultury životního stylu. Trendová prezentace velikosti osobnosti a charakteru, o to víc je šokující, jak populární tyto repre dámy jsou na veřejnosti.

A následně označení “Bloggerka” degraduje víceméně všechny píšící na pomyslnou úroveň bídné inteligence a bezduchého morálního principu. Smála jsem se, když jsem si přečetla komentář na Černobílém blogu, který zněl: „Pokud by si ty manekýnky z Lůčnice nedržely hlavu, tak by jim asi upadly.” Jak výstižné a pravdivé:-)))!


Co mě opravdu trápí je otázka: „Kde je probůh nějaká ROLE MODEL - “Příkladná Modelka” (hahaha), která má všech pět pohromadě a nevystavuje na obdiv vlastní bohactví, nepózuje před zrcadlem, nefotí si na betonu své lodičky a prostřený stůl jak hoduje, ale bojuje aktivně za bolístky světa a inspiruje stejně staré k smyslupnému životu v úctě k ostatním i vlastním etickým ambicím?”


Blogerská základna v ČR už je početná a já si z hloubi duše přeji, aby se taková našla okamžitě.

Kéž by vykvetla v té zaplevelené zahradě co nejdříve a udávala směr i takt většinové nepovrchní společnosti a především mladší generaci!


Mějte se líbezně,


Vaše „co na srdci, to na jazyku” Alexka:-)

bottom of page